Pioneers viert kerstmis met wijn.


We bieden volgende Portugese wijnen (porto) aan vanuit de club ism 'ELITRA Eilte Wines’.


er is keuze uit 3 formules:

bestellen kan onderaan in de post !

Segredos (rood - wit - rosé)

25€

Zeer soepele rode wijn van Herdade Sao Miguel uit de Alentejo regio (oostelijk van Lissabon). Een mooie blend van lokale druiven waaronder Alicante Bouschet, Aragonez, Touriga Nacional en Trincadeira. 10% van de wijn rijpte op houten vaten. In de mond krijgen we een zachte rode wijn met medium body. Rijp rood fruit en lichte, maar zachte tannines. Ideaal bij kip, pasta en lichte vleesgerechten


Droge witte wijn met quasi geen zuren. Droog gevinifieerd. Ook deze wijn is een blend van lokale druiven waaronder Antao Vaz, Arinto, Encruzado en Verdelho. In de mond krijgen we geen te complexe wijn, maar een allemansvriend. Zeer toegankelijk en ideaal als aperitief of bij slaatjes, sushi en andere visgerechten.Zeer toegankelijke en droge rosé wijn. De body is licht. In de mond krijgen we frisse tinten en mooi rood fruit. De kleur is vrij licht. De Segredos rosé is samengesteld uit Aragonez, Castelao, Touriga Nacional en Trincadeira. Makkelijk als aperitief, een BBQ, sushi, pasta en lichtere vleesgerechten. Met deze wijn kan je niets verkeerd doen in combinatie gerechten.


Dom Divino (rood - wit)

20€

Schitterende en zeer toegankelijke rode wijn uit het noorden van Portugal. Een blend van 4 lokale druiven (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro en Jean). Een zeer mooie combinatie tussen rijp rood fruit met een lichte houtlagering.Deze wijn kan makkelijk zonder gerecht gedronken worden of ideaal bij kip, spaghetti, bbq,… In het glas krijgen we een dieprode kleur. In de neus rijp rood fruit met geroosterde toetsen. In de mond een medium body met zeer zachte tanninnes en een verfijnde zachte afdronk.

Deze blend van Cercial branco, Malvasia fina en Bical is een mooie weerspiegeling van de kwaliteit die Portugal te bieden heeft. In het glas een citruskleur met lichte nuances. In de neus merken we wat tropisch fruit. De body van deze wijn is eerder licht tot medium en we proeven beperkt steenfruit met een minerale ondertoets. De wijn is droog met zeer beperkte zuren in de afdronk.


Porto tawny tinto

12€

Deze porto is afkomstig van Caves Santa Marta, gelegen midden in de Douro regio. In de mond krijgen we tinten van noot, rozijn en caramel met een hele zachte afdronk. Licht gekoeld is deze ideaal als aperitief of bij drinken op kamertemperatuur als degustief. Deze tawny porto is een streling voor de tong en gemaakt van Tinta Roriz, Touriga Franca en Tinta Barocca, de klassieke porto druiven. Deze moet je eens proberen

pakket1 - Segredos (rood - wit - rosé) 25€

pakket2 - Dom Divino (rood - wit) 20€

Fles Porto - Porto tawny tinto 12€


> BESTELFORMULIER <


We sluiten de bestellingen af op zondag 28 november.

Betaling op het rekeningnummer van Pioneers BE60 0682 1578 0870 met vermelding van ‘wijn – eigen naam/team'


De wijn zal klaarstaan in de kantine op de kerstmarkt op 18 december @ Pioneersbezoek de webstek van onze partner.