Hoboken Pioneers zijn Belgisch Kampioen Softball Heren 2022


Hoboken Pioneers wonnen dit weekend een derde wedstrijd tegen de Brasschaat Braves in een best-of-5 Belgian Series Softball Heren. De Pioneers kroonden zich hiermee tot Belgisch Kampioen.

Na een spannend seizoen wisten de Hoboken Pioneers en Brasschaat Braves hun rivalen Chicaboo’s Stabroek en Deurne Spartans voor te blijven in de Nationale Softball Heren Gold Divisie. De Chicaboo’s wonnen in augustus al de Men’s Softball Europe Cup 2022, maar wisten geen plek te veroveren in de Belgian Series.

De Belgian Series Softball Heren 2022 startte op 24 september in Hoboken alwaar de Pioneers beide games van de double header wisten te winnen. Zodoende hadden ze nog maar één overwinning nodig voor het kampioenschap. Dat deden ze zaterdag 1 oktober in de tweede wedstrijd te Brasschaat, waarmee ze Belgisch Kampioen werden en zich plaatsten voor Europees Softball in 2023. Voor de club Hoboken Pioneers is het een unieke seizoensfinale, want alle 3 hun hoofdklasse ploegen baseball en softball staan dit jaar in alle 3 de Belgian Series voor wellicht 3x een landstitel.

De eerste is hiermee binnen. Op het programma staan nog de Belgian Series Baseball - waarin de Pioneers dit weekend een 2-0 voorsprong hebben genomen op de Deurne Spartans – en de Belgian Series Softball Ladies.

Voor de Belgian Series Baseball 2022 – Pioneers vs Spartans - staan nog maximaal 3 wedstrijden op het programma: Game 3: Zaterdag 8 oktober om 14:00 in Hoboken Game 4: Zondag 9 oktober om 14:00 in Deurne Game 5: Zaterdag 15 oktober om 14:00 in Hoboken Deurne Spartans moeten alle drie de wedstrijden nog zien te winnen om kampioen te spelen. De Pioneers kunnen zaterdag 8 oktober al Belgisch Kampioen Baseball 2022 worden. De Belgian Series Softball Ladies begint op zondag 16 oktober. De Hoboken Pioneers zijn nog steeds op schema voor 3x een landstitel! Voor wie een baseball of softball wedstrijd wil komen zien? Nu zeker doen want het zijn unieke finales! Iedereen is welkom. De inkom is gratis.


in de pers GVA

https://www.gva.be/cnt/dmf20221004_97088669publibanner 2021.jpg